Необходими продукти за 4 порции:
1 кг скумрия
1 глава лук
2 моркова
1/2 връзка магданоз
500 г прясно мляко
4 с. л. олио
1 дафинов лист
4 с. л. заквасена сметана за гарниране
сол и черен пипер на вкус
листа магданоз за гарниране
За гарнитурата:
4–5 картофа
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. хрян
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рибата се филетира и дребните костици се отстраняват с пинсета.
2. Лукът се нарязва на кръгчета, морковът се настъргва, а магданозът се наситнява. Зеленчуците и рибата се подреждат на пластове в дълбок намазнен тиган.
3. Всеки пласт се поръсва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с горещото мляко. Слага се дафиновият лист и се оставя да се вари на слаб огън около 30 минути.
4. Картофите се сваряват и се нарязват на малки кубчета. Овкусяват се със сметаната, хряна и сол. Рибата се поднася с гарнитурата, заквасената сметана и лист магданоз.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!