Домати със забулени яйца

Много вкусни

Домати със забулени яйца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 2 домата):
2 домата
2 яйца
100 г сирене
риган
зехтин

Начин на приготвяне:
Има различни начини за забулване на яйца, предлагаме ви един от тях.

Яйцата, които се използват, трябва да са абсолютно пресни! В противен случай, белтъкът има склонност да се разтича из съда. Водата, в която ще поставим яйцето, не трябва да ври. Яйцето се счупва една идея преди завирането й.

За да ви е по-лесно самото забулване, може преди да счупите яйцето, да го потопите в горещата вода за 15 секунди. Изваждате го и след това го счупвате (сами се досещате, че яйцата трябва да са много добре измити). Не започвайте веднага да го забулвате и да бъркате с лъжицата, оставете го известно време само да се прибере и чак тогава си помогнете с лъжица.

Идеята е белтъкът да обгърне жълтъка, който да остане рохък. Посолете леко готовото яйце.

Доматите се белят като се потяпят в гореща вода за 15 секунди, след което в студена, за да се спре процеса на варенето. Обелват се и се издълбава вътрешността им. Внимателно се слага забуленото яйце, малко зехтин, риган и сирене. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти