Необходими продукти (за 2 домата):
2 домата
2 яйца
100 г сирене
риган
зехтин
Начин на приготвяне:
Има различни начини за забулване на яйца, предлагаме ви един от тях.
Яйцата, които се използват, трябва да са абсолютно пресни! В противен случай, белтъкът има склонност да се разтича из съда. Водата, в която ще поставим яйцето, не трябва да ври. Яйцето се счупва една идея преди завирането й.
За да ви е по-лесно самото забулване, може преди да счупите яйцето, да го потопите в горещата вода за 15 секунди. Изваждате го и след това го счупвате (сами се досещате, че яйцата трябва да са много добре измити). Не започвайте веднага да го забулвате и да бъркате с лъжицата, оставете го известно време само да се прибере и чак тогава си помогнете с лъжица.
Идеята е белтъкът да обгърне жълтъка, който да остане рохък. Посолете леко готовото яйце.
Доматите се белят като се потяпят в гореща вода за 15 секунди, след което в студена, за да се спре процеса на варенето. Обелват се и се издълбава вътрешността им. Внимателно се слага забуленото яйце, малко зехтин, риган и сирене.