Необходими продукти:
350 г паста
160 г риба тон в зехтин
5 филенца аншоа и част от соса им
300 г доматен сос
1 малка връзка магданоз
шепа черни маслини без костилка
1 супена лъжица каперси
1-2 червени люти чушлета
сок от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява според указанията на опаковката. През това време в тенджерка или тиган смесете аншоата и рибата тон с малко зехтин. Добавете чесъна, каперсите и лютите чушки и запържете за 2 минути.
След това прибавете доматения сос, маслините и варете около 5 минути. Ако е необходимо, добавете от течността, в която е вряла пастата. Като махнете соса от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз.
Смесете пастата и соса и полейте ястието с лимонов сок по желание. Сервирайте го топло с изстудено бяло вино.
Да сготвим чудна паста
Феерия от апетитни аромати
15841