Необходими продукти за 4 порции:
3 чушки - жълта, зелена, червена
750 г ростбиф (печено говеждо)
2 глави червен лук
1 скилидка чесън
2 клонки розмарин
3 супени лъжици стафиди
корен джинджифил
1/2 чаша сухо бяло вино
1 супена лъжица захар
зехтин
ябълков оцет
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно чесъна и розмарина и ги поръсете със сол и черен пипер. Натъпчете ги на принципа на шпиковането в рулото ростбиф. Запечатайте месото с три супени лъжици зехтин. Залейте го с виното и го оставете да изври. Нарежете чушките на ивички, а лука - на колелца, и ги запържете леко в четири супени лъжици зехтин.
Прибавете предварително накиснатите във вода стафиди, джинджифил, сол и пипер на вкус, поръсете със захарта и залейте с 1/2 чаша оцет. Нарежете месото и го разпределете в чинии, полейте го със соса от зеленчуците и добавете чушките, стафидите и лука.
Чушки на мушка
Сладко-кисело удоволствие
11523