Продукти за 4 порции:
8 печени и обелени червени пиперки
4 яйца
200 гр сирене
магданоз
копър
скилидка чесън
За панировката:
2 яйца
брашно
галета
олио за пържене
Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с вилица и се изливат в тиган. Добавя се 1 супена лъжица олио. На слаб котлон яйцата се бъркат, докато започнат да се втвърдяват. Сиренето се натрошава с вилица, копърът и магданозът се нарязват на ситно, а скилидката чесън се намачква. Всичко се смесва с яйцата.
Почистените чушки се разрязват от едната страна и се разтварят напълно. Навсякъде се поставя от плънката. Загръщат се и отново им се придава първоначалната форма. Овалват се в брашно, яйце и галета. Оставят се за 10 минути, за да изсъхне панировката. Преди да се изпържат, отново се потапят в разбито яйце.
Сервират се с млечно-чеснов сос.
* Когато яйцата предварително леко се втвърдят, няма никаква опасност плънката да изтече. По този начин в пълнежа могат да се сложат повече яйца, защото ястието става още по-вкусно. Двойната панировка също не позволява на плънката да се разсипе. Чушките се срязват, за да може да се събере повече сирене. Когато са цели се пълнят по-трудно и към върха плънката винаги е недостатъчна.
Чушки бюрек
Какво повече му трябва на човек
35503