
Това, което се иска от вас е да минете набързо през магазина и да грабнете някой и друг зеленчук.
Продукти:
1 тиквичка
2, 3 моркова
1 глава целина
200 гр дребни гъби
няколко пиперки
За панировката:
1 яйце
1 чаша бяло вино
1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена чаша пшеничено нишесте
куркума, сол
Приготвяне:
В подсолена вода бланшираме нарязаните на кубчета зеленчуци за няколко минути. Веднага след това охлаждаме със студена вода, за да се прекъсне процеса на варене. Отцеждаме зарзаватите и ги оставяме да изстинат.
Разбиваме на рядка каша жълтъка с виното, брашното, нишестето и подправките. Оставяме сместа да отлежи 10 минути. Отделно разбиваме на сняг белтъка и внимателно го прибавяме към кашата. Потапяме по отделно парченцата зеленчуци в пастата и пържим на маслена баня. Преди сервиране набождаме различни зеленчуци на бамбуково шишче. Гарнираме с млечен сос (приготвен от майонеза и кисело мляко) и сядаме доволно на масата.