10 бр. големи червени чушки
брашно за овалване
Продукти за заливката:
3 яйца
100 г настърган кашкавал
100 г краве сирене
3 с.л. заквасена сметана
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
100 г кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Изтърбушете чушките от семките и дръжките. Изпечете ги на грил или във фурната и ги обелете цели. През това време пригответе заливката, като разбиете яйцата в купа и добавете настъргания кашкавал и натрошеното на ситно сирене. Сложете заквасена сметана и поръсете с черен пипер и сол. Разбъркайте добре.
Загрейте фурната на 200 градуса. Вземете йена или тава. Топнете чушките в брашно и ги подредете на дъното на съда. Отгоре разпределете половината заливка.
Повторете с втори ред оваляни в брашно чушки и завършете с втората половина от заливката.
Печете ястието в загрята фурна, докато стегне, след това поръсете с настърган кашкавал и запечете още малко, докато добие хрупкава коричка. Поднесете топло.