Необходими продукти (за 1 порция):
3 яйца
1 триъгълник натурално топено сирене
20 г настърган кашкавал
1 супена лъжица масло
3-4 пера зелен лук
шарена сол за поръсване (по желание)
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
В нагорещен тиган (за предпочитане с незалепващо покритие) разтопяваме маслото и добавяме разбитите яйца. Изчакваме яйчената смес да започне леко да стяга и с няколко движения на шпатулата я разкъсваме. Трябва да се образуват големи късове. Разбъркваме още няколко пъти, докато забележим, че яйцата са се стегнали, но не бива да стават прекалено сухи.
Отместваме тигана от котлона и слагаме към яйцата нарязаното на кубчета топено сирене и настърганият кашкавал. Отново разбъркваме добре. От топлината на яйцата сиренето и кашкавалът ще се разтопят. Накрая прибавяме нарязаните на ситно пера зелен лук, пускаме ги при яйцата и отново леко разбъркваме.
Поднасяме ястието топло със салата от пресни зеленчуци.
Бъркани яйца със сирена и зелен лук
До последната хапка
13072