Нека си починем за кратко от безмесните специалитети с това основно ястие.
Продукти:
1 пиле
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици соев сос
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сол
1 кг картофи
Приготвяне:
Пилето се измива и подсушава. От всички останали продукти се прави марината, с която се намазва пилето чрез четка. След това оставяме месото в хладилника за около час. Взема се една бутилка с бира от 330 ml и се изпразва наполовина, а после пилето се нанизва на бутилката, в която е останалата бира. Накрая пилето се поставя в тава, но в изправено положение и около него се подреждат посолените и нарязани на едро картофи заедно с малко олио и вода. Всичко това се пече поне час на 200 градусова температура.
Ммм, и замириса на вкусно...
Бирено пиле
Печеното пиле върши чудесна работа що се отнася до неговите засищащи функции
31871