Банички с риба тон

Риба + тесто = една добра кулинарна комбинация

Банички с риба тон
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

В това гастрономическо предложение сливаме морската фауна с еднo традиционно българско ястие като баницата.

Продукти:
1 консерва риба тон в собствен сос
1 твърдо сварено яйце - нарязано на ситно
1 зелена люта чушка - нарязана на ситно
1 стрък пресен лук - нарязан на ситно
1 стрък пресен чесън - нарязан на ситно
1 супена лъжица нарязан копър
2 супени лъжици настърган кашкавал
сокът и настърганата кора от половин лимон
сол и черен пипер на вкус
течно масло за намазване
кори за баница
1 разбито яйце

Приготвяне:
Отцедете рибата и я смесете с останалите продукти. Подправете я със сол и черен пипер. Нарежете една кора за баница на тесни ленти с размери 25 на 5 см. Намажете лентите с малко масло и ги слепете две по две. В началото на всяка лента сложете по 1 супена лъжица от пълнежа и завийте на рулце. Намажете всички краища с яйце и притиснете с пръсти, за да не се залепят - така плънката няма да изтече и лесно ще оформите хапките. Намажете с масло, а ако желаете върху всяка хапка може да сложите по малко кашкавал, след което изпечете баничките в предварително загрята фурна на 190 градуса, до порозовяване.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти