В това гастрономическо предложение сливаме морската фауна с еднo традиционно българско ястие като баницата.
Продукти:
1 консерва риба тон в собствен сос
1 твърдо сварено яйце - нарязано на ситно
1 зелена люта чушка - нарязана на ситно
1 стрък пресен лук - нарязан на ситно
1 стрък пресен чесън - нарязан на ситно
1 супена лъжица нарязан копър
2 супени лъжици настърган кашкавал
сокът и настърганата кора от половин лимон
сол и черен пипер на вкус
течно масло за намазване
кори за баница
1 разбито яйце
Приготвяне:
Отцедете рибата и я смесете с останалите продукти. Подправете я със сол и черен пипер. Нарежете една кора за баница на тесни ленти с размери 25 на 5 см. Намажете лентите с малко масло и ги слепете две по две. В началото на всяка лента сложете по 1 супена лъжица от пълнежа и завийте на рулце. Намажете всички краища с яйце и притиснете с пръсти, за да не се залепят - така плънката няма да изтече и лесно ще оформите хапките. Намажете с масло, а ако желаете върху всяка хапка може да сложите по малко кашкавал, след което изпечете баничките в предварително загрята фурна на 190 градуса, до порозовяване.