Тази вечер може да сготвите ароматно пиле с джинджифил. Рецептата не е сложна и не изисква големи кулинарни умения, за да се изпълни.
Необходими продукти:
800 гр пилешко филе, нарязано на ивички
6 см парче пресен джинджифил, обелен и нарязана на отново на тънки ивички
1 голяма глава лук, нарязан на полумесеци
2 големи скилидки чесън
1/2 чаена чаша нарязан на дребно зелен лук
2 супена лъжица зехтин
1/4 чаена чаша соев сос
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици кафява захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете джинджифила и пилето за 10-15 минути в студена вода. След това отцедете много добре. Силно загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете пилешкото на две части до побеляване. Извадете изпърженото филе и оставете на топло.
Запържете лука, джинджифила и нарязания на ситно чесън. Добавете соев сос, лимонов сок и кафявата захар и гответе докато течността леко се поизпари, добавете пилешкото и бъркайте, докато се сгорещи месото. Свалете от огъня, добавете нарязания на ситно зелен лук, рабъркайте и поднесете. Може да комбинирате с картофено пюре или ориз, по ваш вкус
Добър апетит!