Необходими продукти:
3 яйца
5-6 листа спанак (около 1 шепа)
1-2 пера зелен лук
1-2 сушени домата, накиснати в зехтин
1 ч.л. краве масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го нарежете на лентички. Лука и сушените домати нарежете на ситно. Разбийте яйцата с щипка сол, но не ги преразбивайте. Не е необходимо да стават на пяна. Разтопете маслото в тиган на среден огън.
Изсипете яйчената смес в тигана. Изчакайте да започне да стяга и с помощта на шпатула повдигнете краищата на омлета, така че течната част да изтече към дъното на тигана. По този начин се получава по-пухкав омлет. Когато яйцата са почти стегнали, поставете плънката в средата на омлета по диагонал и поръсете с черния пипер.
С шпатулата повдигнете единия край на омлета и захлупете една трета от него. След това повдигнете срещуположната страна и захлупете и нея. Обърнете го в чиния и поднесете.
Ако не ви притеснява да смесвате зеленолистни зеленчуци с млечни продукти, може да обогатите плънката със сирене, кашкавал, пармезан.
Апетитен омлет
Готварски занимания
31462