Шведският вариант на греяно вино е повече от подходящ за студените зимни дни. Освен че ще ви стопли, този чудесен глог със сигурност ще повиши и градуса на настроението ви.
Необходими продукти за 8 порции:
1 бутилка червено вино
100 мл водка
5 зърна карамфил
2 пръчици канела
5 зърна кардамон
1 парче джинджифил
кората на 1 портокал
1 ч. ч. захар
За гарниране:
100 г белени бадеми
Начин на приготвяне:
Всички подправки се заливат с водката и се оставят за 24 часа в затворен съд. Прецеждат се.
Смесват се ароматизираната водка, виното и захарта. Загряват се постепенно, докато се разтопи захарта, но без да завират.
Глогът се сервира горещ, поръсен с бадемите.