Необходими продукти за 4 порции:
1 ч. ч. захар
4 лимона
листенца мента за декорация
Начин на приготвяне:
1. В малка дълбока тенджера се кипват 1 1/2 ч. ч. вода, сипва се захарта и се оставя да ври, докато се разтвори.
2. Изцежда се сокът от лимоните, а кората на половината от тях се настъргва, така че да се получат 5–6 с. л. Останалите половинки лимон се запазват. Настърганата кора се поставя във врящия захарен сироп и се вари 2 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изстине.
3. В купа се натрошават 15 кубчета лед, сипват се лимоновият сок и изстуденият захарен сироп и се разбърква. Сместа се налива в подходящ съд и се поставя във фризер за 4–5 часа, като през 30–40 минути се разбърква.
4. Сервира се, като отделените половинки лимон се охлаждат за около 1 час във фризер и във всяка от тях се поставя с помощта на лъжица за сладолед по една топка от лимоновото сорбе. Украсява се с листенца мента.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти за напитки:
Коктейли за ценители
Как да забъркаме някой и друг коктейл
Как да си направим лесно коктейл "Маргарита"
Как да си направим украса за коктейли