Десертъ който ще ви препоръчваме, е много подходящ за хора с чувствителен стомах.
Посочените продукти стигат за шест порции.
Необходими продукти:
1 1/2 чаша захар
1 3/4 чаша вода
1 1/4 супена лъжица настъргана кора от грейпфрут
1 и 1/4 свежо изстискан сок от грейпфрут
1/4 сок от лимон
белтък от едно яйце.
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, настърганата кора и водата. Сложете сместа на огъня и изчакайте да заври. Бъркайте внимателно и отстранете от котлона, когато захарта е напълно разтопена. Добавете, докато бъркате, сока от грейпфрута и от лимона.
Изсипете сместа в подходящ съд и приберете в хладилник за шест часа. След това добавете разбития на сняг белтък и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Изсипете сместа във формички за лед, чаши или я оставете в същия съд, сложете в камерата на хладилника и го замразете. Добре е да преседи един-два часа. Консумира се като сладолед, а може да се комбинира и с плодов крем.