Захаросаният джинджифил, старо китайско лакомство, е популярен в огромната азиатска страна, а и по цял свят, тъй като освен с пикантно-сладкия си вкус привлича и със свойствата си.
Счита се, че засилва имунитета и дава бодрост и енергия.
Въпреки че може да се хапва и просто като лакомство, заедно с чаша ароматен чай, той често се използва и за сладкиши.
За разлика от пресния корен, който може да е твърде агресивен за някои сладки рецепти, парченцата захаросан джинджифил придават на десертите една умерена пикантност, уравновесена от захарния сироп.
Ето какви продукти са ви необходими, за да си приготвите захаросан джинджифил. Според шеф-готвача на "Меню" Ивелина Иванова не е трудно да го приготвим у дома.
500 г пресен джинджифил
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. захар за овалване
Начин на приготвяне:
От Ивелина Иванова, списание "Меню"