Време за приготвяне – 5 минути (и 30 минути за охлаждане)
Необходими продукти за 15–20 бонбона:
220 г шоколадов кувертюр
120 мл готварска сметана
50 г краве масло
80 г сушени сини сливи (без костилка)
2 с. л. бренди
80 г какао
Начин на приготвяне:
1. Сливите се нарязват наситно, поливат се с брендито и се оставят да се накиснат в алкохола.
2. Шоколадът се нарязва на малки парчета. Сметаната се кипва и се налива към шоколада, бърка се докато се разтопи.
3. Прибавя се маслото. Слагат се сливите, като преди това се изстискват. Сместа се покрива с фолио и се остава да стегне в хладилника за 30–40 минути.
4. След това от нея се оформят топчета, който се овалват в какаото.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти за бонбони:
Бонбони троен лешник
Шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони с бадеми