Торта „Павлова“

Любима класика

Торта „Павлова“
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 1 час и 20 минути

Необходими продукти за 1 торта:

за блата:
6 яйца
1 щипка сол
250 г пудра захар (ванилова)
1 с. л. оцет
1 с. л. царевично нишесте

за крема и украсата:
500 мл сладкарска сметана
5 с. л. захар
1 ванилия
1 щипка джинджифил
пресни плодове по избор

Начин на приготвяне:

1. Белтъците (добре е да са на стайна температура) се разбиват на плътен сняг със солта, докато удвоят обема си.
2. Постепенно, лъжица по лъжица, се прибавя пудрата захар.
3. След това се прибавят оцетът и нишестето и се разбърква внимателно с шпатула.

4. Дъното на тава се покрива с намазнена хартия за печенe и върху нея с шпатула се разпределя сместа така, че да се образува правилна кръгла форма с лека вдлъбнатина в средата (за крема и плодовете). Блатът се пече 1 час и 15 минути в предварително загрята на 120 градуса фурна (почти се суши), без да се отваря вратата на фурната. Ако бързо започне да се препича, значи фурната е силна.

5. Сметаната се разбива на крем с 1 с. л. от захарта, ванилията и джинджифила.
6. Отделно се разбиват жълтъците от яйцата за блата с останалите 4 с. л. захар и се смесват с разбитата сметана.

7. Кремът се разстила внимателно върху изпечения блат.
8. Тортата се покрива с нарязани пресни плодове – ягоди, киви, нектарини, кайсии и горски плодове.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти