Необходими продукти за 2 порции:
150 г бишкоти
4 яйца
100 г маскарпоне
80 г пудра захар
80 мл сладкарска сметана
3 дълги кафета
20 мл амарето
4 ягоди
20 г какао
Начин на приготвяне:
1. Белтъците се отделят от жълтъците. Към жълтъците се добавя пудрата захар при непрекъснато бъркане и след минута се слага сиренето.
2. В отделни купи се разбиват белтъците и сметаната на сняг. След това се прибавят към маскарпонето и жълтъците и се разбърква.
3. Към сварените кафета се сипва амаретото и в тази смес от двете страни се потапят бишкотите.
4. В чиния се слага ред от бишкотите, върху тях се нанася от крема с „Маскарпоне” и отгоре се подреждат отново напоени бишкоти. Поръсва се с какаото и се декорира с ягода. За оптимален резултат е желателно да престои 1 денонощие в хладилник.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!