Вече с гордост към сутрешното си кафе, мляко или чай можете да добавите и бисквити собствено производство.
Продукти:
150 гр меко масло
100 гр захар
2 супени лъжици мед
1 яйце
1 чаена чаша оризон
1 кафена чаша сусам
1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
1 пакетче ванилия
1 и 1/2 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
сусам за овалване
Приготвяне:
Разбъркайте маслото със захарта и меда. След което прибавете яйцето, оризона, сусама, джинджифила и ванилията. На следващия етап сипете и брашното, пресято и примесено с бакпулвера. Разбъркайте добре.
Постелете тава с хартия за печене. От сместа направете с ръце топчета с големината на орех. Оваляйте ги в сусама и ги наредете на достатъчно разстояние едно от друго, тъй като при печене, те се разливат. Изпечете бисквитките в предварително загрята на 170 градуса фурна до порозовяване.
От оризона бисквитите стават много леки и хрупкави. Ако не харесвате аромата на джинджифил, го заменете с ваша предпочитана подправка като кокос например. Ако пък искате бисквитките да са по-меки, увеличете количеството на брашното. Съответно - намалете го, ако ги обичате по-хрупкави.
Хрупкави сусамени бисквити
Нека този път си направим бисквити у дома
19995