Необходими продукти:
2 чаени чаши сурови лешници (накиснати във вода за една нощ)
2 чаени чаши фурми (накиснати във вода за няколко часа)
2 супени лъжици кокосово масло
3 супени лъжици сурово какао на прах
2/3 чаена чаша натрошени на едро сурови орехови ядки
60-70 грама какаова паста (намира се в биомагазините)
агаве на вкус (ако има нужда)
ванилия
ром есенция
сурово какао на прах за декориране
Начин на приготвяне:
Измийте добре лешниците след накисването, изплакнете и фурмите. Сложете ги в кухненския робот заедно с разтопените на водна баня на много слаба температура какаова паста и кокосово масло.
Прибавете и какаото на прах, есенциите и смелете до получаване на гладко тесто. При нужда добавете 2-3 супени лъжици вода, но не прекалявайте с течността.
По желание подсладете с агаве или стевия, но може би няма да ви се наложи да го правите. Накрая прибавете едро начупените орехови ядки и размесете с ръце или с шпатула тестото.
Сложете го в малка правоъгълна или квадратна тавичка, разстелете го добре, загладете повърхността му и го оставете да стегне в хладилника. Сервирайте браунито, щедро покрито със сурово какао.
Сурово брауни
Вкус, който се помни само с добро
14564