Необходими продукти (за купа с обем 1,5 л):
2 готови шоколадови рула
1000-1250 мл ванилов и шоколадов сладолед
плодове за гарниране
Начин на приготвяне:
Оставяме сладоледа на стайна температура за около 1-2 часа, за да се разтопи. Застиламе вътрешността на подходяща купа (за предпочитане стъклена или метална) с фолио за свежо съхранение.
Нарязваме рулата на шайби с дебелина около 1 см. Подреждаме парчетата плътно едно до друго по стените на съда и изсипваме разтопения сладолед. Покриваме купата с фолио за свежо съхранение и я прибираме за няколко часа във фризера, за да стегне отново сладоледът.
Когато дойде време за сервиране, изваждаме купата от фризера. Изваждаме тортата от купата, отстраняваме фолиото и нарязваме на парчета.
Ако не може да извадим тортата, може да потопим за секунди купата в гореща вода или да я оставим за няколко минути на стайна температура, за да се отпусне.
Гарнираме тортата с пресни плодове и поднасяме.
Страхотна сладоледена торта
А и как лесно се приготвя
9412