Необходими продукти:
150 гр. меко масло
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
кората на един лимон
1 натурален шоколад
2 с.л. какао
4 белтъка
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта. Добавете прясното мляко заедно с 2 ч.ч. брашно, смесени с 1 бакпулвер. Овкусете с 2 ванилии и кората от един лимон. Натрошете или нарежете шоколада на малки кубчета и го прибавете в сместа.
Разделете я на две половини и сложете 2 с.л. какао в едната. Накрая разбийте на сняг белтъците и внимателно ги разбъркайте с дървена шпатула в двете половини от сместа.
Намаслете и обилно поръсете с брашно форма за кекс с дупка. Изсипете бялата смес, с парченца шоколад на дъното.
Отгоре разпределете шоколадовата.
Печете в умерена фурна на 170 градуса до готовност или докато клечката излезе суха.