Необходими продукти:
1 кг здрави и едри малини
1 кг захар
200 мл вода
1 чаена лъжичка лимонтозу
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете подходящи бурканчета и капачки. Измийте внимателно малините под течаща вода в гевгир. Сложете водата и захарта да заврат, докато получите прозрачен захарен сироп.
Поставете внимателно малините, варете на слаб огън и отстранете пяната, която се образува на повърхността. Сладкото се вари до сгъстяване (приблизително 35-40 минути), времето зависи от вашето желание за гъстота на сладкото и от сочността на плодовете.
Върху бяла порцеланова чиния сипете малко от горещото сладко, проверете за готовност с лъжица, като минете с нея през охладената смес - трябва да остане следа. Прибавете лимонтозуто и варете още 5 минути.
Сладкото се налива горещо в бурканчетата, затворете ги добре, обърнете ги, докато изстинат напълно.
Сладко от малини
Стана ни любимо изкушение
43043