Необходими продукти:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
125 г масло
1 пакетче ванилия
плодове от компот (най-добре от праскови или кайсии)
Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме яйцата и захарта до пълното стопяване на захарта. Към тях постепенно добавяме брашното с помощта на лъжица, което предварително сме смесили с ванилията.
Разтопяваме маслото и го изливаме в съда, в който ще печем сладкиша. Нареждаме плодовете от компота на дъното на тавата, докато то се покрие напълно.
Изсипваме кексовата смес върху плодовете. Печем десерта в предварително загрята фурна при температура от 180 градуса. Оставяме сладкиша да се охлади във формата, в която е печен. След това го изваждаме и го сиропираме със сока от компота.
Сладкиш с компот
Порция вълшебство
38215