Необходими продукти:
За крем-карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 гр захар
1 ванилия
За кексовия блат:
1 яйце
100г захар
100 мл прясно мляко
100 мл растително масло (зехтин)
1 чаена лъжичка бакпулвер
100 гр брашно
2 чаени лъжички какао
Начин на приготвяне:
За карамела: разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
За кекса: разбиваме яйцето със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Карамелизираме с 5 супени лъжици захар във формата в която ще печем. Изсипваме сместа за крем карамела. След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес. Слагаме формата в тава с 2см гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Като изстине, оставете с водната баня в хладилника за една нощ.