Ако сте позабравили вкуса на тахан халвата, тези чудесни сладки са добрият повод да си купите една кутия и да я оползотворите в рецептата.
Необходими продукти:
200 г тахан халва
125 г меко масло
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. л. бакпулвер
200 г слънчогледови семки или нарязани орехи
2 с. л. сладко от вишни
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се маслото и таханът.
Слага се брашното, разбъркано с бакпулвера.
Прави се меко тесто, като не се меси прекалено дълго.
2. От тестото се оформят топчици, които се овалват в слънчогледовите семки, в средата им се прави вдлъбнатина и в нея се слага по 1 вишна от сладкото.
3. Пекат се в загрята фурна на 190° С, докато леко порозовеят.