Необходими продукти за 10 порции:
1 пакет точени кори
10 ябълки
200 г захар
4–5 с. л. олио
4 с. л. грис
пудра захар за поръсване
мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
1. Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Отцеждат се от сока и се смесват с гриса.
2. Върху 2 листа от корите се разпределя от ябълковата смес и се поръсва със захар. Навива се на охлюв и се слага в намазнена тава. Така се правят и останалите щрудели.
3. Корите се навиват на охлюви и се подреждат в намазнена тава.
4. Поръсват се с олиото и се пекат до зачервяване в предварително загрята на 200 градуса фурна.
5. Изпечeният щрудел се поръсва с пресята пудра захар. Оставя се да се охлади и е готов за сервиране.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!