Необходими продукти:
200 г шоколад
200 г масло
7 яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г какао
Начин на приготвяне:
Нарязваме шоколада и маслото на кубчета и ги разтопяваме на водна баня под непрекъснато разбъркване. После разбиваме яйцата и захарта на пяна, а към тях добавяме шоколадовата смес, пресятото брашно и какаото. Разбъркваме всички съставки до тяхното хомогенизиране.
Формичките за суфле (намират се лесно в магазинната мрежа) намазваме с масло и по желание ги поръсваме с какао.
Изсипваме шоколадовата смес в тях и печем суфлетата в предварително загрята на 225 градуса фурна за 13,5 минути и нито секунда повече, за да получим най-добрия вкус на десерта.
Шоколадово суфле
Сладкарски щедьовър с минимални усилия
47422