С това масло можете да мажете палачинки, препечени парченца франзела, да го използвате за слепване на сладки, за пълнеж на торта или просто да си топвате в него любимите си бисквити.
Пропорциите на продуктите са по желание, невъзможно е да сгрешите тази рецепта.
Колко да е сладко и колко шоколадово определяте вие.
Необходими продукти:
1 вариант :
краве масло
течен шоколад
2 вариант:
краве масло
тъмно какао
пудра захар
ванилия
3 вариант :
смесвате меко краве масло с продуктите от вариант 1 и 2
Начин на приготвяне:
За да си направите шоколадово масло, ви е нужно да смесите меко краве масло с продуктите от варианта, който сте си избрали. Добавяйте от какаото, захарта или шоколада, докато получите вкуса и цвета, които желаете!
Разбийте много добре с миксер, трябва да се получи напълно хомогенна смес. Сложете готовото масло в хладилника, дoкато започне да се втвърдява. След като е станало полутвърдо, го изсипете върху домакинско фолио, оформете го с ръце и с помощта на нож или шпатула във формата на паралелепипед. Увийте го, дооформете пак с потупване на пакетчето по кухненския плот и го сложете в хладилника .
Това е всичко, после само си режете, мажете и хапвате.