Необходими продукти:
56 г масло
230 г натурален или млечен шоколад
100 г захар
2 яйца
2 чаени лъжички ванилов екстракт
195 г брашно
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
около 1 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
На водна баня разтопете шоколада и маслото. Оставете ги настрана да се охладят. Разбийте захарта с яйцата, докато сместа стане светложълта, а захарта почти се разтопи.
Добавете ванилията и разбъркайте. Прибавете шоколада и пак разбъркайте до пълното му инкорпориране, а след това сложете брашното и отново разбъркайте.
Оставете сместа за през нощта в хладилника. На следващия ден загрейте фурната на 160 градуса. Направете топчета с размер около 2,5 см. Оваляйте ги в пудра захар и ги подредете в предварително постлана с хартия за печене тавичка на разстояние около 5 см едно от друго.
Печете сладките от 8 до 10 минути, докато се напукат и краищата им станат леко твърди, а вътрешността мека. Не ги препичайте, защото стават сухи.
Шоколадови сладки
Фаворит сред десертите
24286