Необходими продукти (за 20-25 бонбона):
100 г млечен шоколад
2 супени лъжици течна сладкарска сметана
20 г сурови бадеми
6 супени лъжици ром
1 жълтък
20-25 захаросани череши
шоколадови пръчици за овалване
Начин на приготвяне:
Накисваме захаросаните череши в четири супени лъжици ром и ги оставяме за няколко часа, за да могат добре да се напоят. Натрошаваме шоколада и го нареждаме в подходящ съд. Към него добавяме сметаната и разтопяваме двете съставки на водна баня.
Когато шоколадът е готов, го отстраняваме от огъня, за да се охлади за известно време. След това слагаме разбитият жълтък и останалите две супени лъжици ром към шоколада и разбъркваме добре съставките. Идва ред да прибавим нарязаните на много малки парченца сурови бадеми и отново хубаво да хомогенизираме сместа. Оставяме я на хладно място, докато се втвърди, за да може да боравим с нея чрез ръцете ни.
С помощта на супена лъжица взимаме малко количество от сместа, поставяме в средата една захаросана черешка и оформяме топче, което овалваме в шоколадови пръчици. Поставяме бонбоните в хартиени подложки и ги прибираме в хладилник, за да се стегнат добре.
Шоколадови бонбони с бадеми, ром и череши
Само за сладки поводи
7836