Необходими продукти:
150 г сурови орехи
150 г сурови лешници
350 г пудра захар
100 г натурално какао
2 ваниии
1/4 ч.л. сол
4 белтъка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Сложете ядките в тиган и ги запечете леко на среден огън, докато замиришат и добият златист загар. Охладете ги и ги смелете.
Смесете пудрата захар, какаото, ванилията и солта. Разбъркайте и пресейте всичко.
Добавете смлените ядки и разбъркайте. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги разбъркайте при сухите съставки.
Сложете хартия за печене на дъното на тава. С лъжица оформете сладките върху хартията. Количеството е една ч.л. Оставете разстояние между сладките.
Печете 15 минути, докато стегнат. Охладете напълно преди да ги прехвърлите в кутия. Можете да ги съхранявате до седмица.