Необходими продукти:
200 г настърган шоколад
200 г масло
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша пудра захар
3 яйца
200 г смлени лешници или бадеми
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта. При непрекъснато разбъркване прибавете едно по едно яйцата, шоколада, който е разтопен на водна баня, брашното и бадемите.
Излейте сместа в намаслена тавичка, като трябва да се получи пласт с дебелина 2 см.
Нарежете сладкиша на квадратчета, като върху всяко едно може да сложите по един цял бадем. Пече се в умерена фурна за 30-40 минути.
По желание гарнирайте десерта с бадеми, настърган шоколад или сметана.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Веган десерт с червено цвекло и малини