Необходими продукти за шоколадовия пласт:
125 г масло
150 г шоколад
1 цяло яйце
2/3 голяма ч.ч. захар
3/4 голяма ч.ч. брашно
Продукти за чийзкейк пласта:
260 г крема сирене Филаделфия
1 ванилия
1/3 голяма ч.ч. захар
1 яйце
1/2 голяма ч.ч. студена сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете малка тавичка (моята е с размери 30:18 см) с масло.
Започнете, като приготвите шоколадовия пласт. Разтопете маслото, заедно с целия шоколад в малък съд на котлона. Разбийте яйцето заедно със захарта и добавете шоколадовата смес. Накрая пресейте брашното и го добавете и него, но вече бъркайте с шпатула. Заравнете и печете 10 минути на загрята фурна.
Междувременно пригответе чийзкейк пласта, като разбиете крема сиренето, ванилията, захарта и яйцата на крем. Разбийте и сметаната на сняг и я добавете в крема с шпатула. Залейте шоколадовия пласт с готовия бял крем, заравнете добре и печете още 40 минути. Извадете сладкиша. Оставете го да изстине напълно и го нарежете на парчета.
Други рецепти за чийзкейк:
Лимонов чийзкейк
Суров веган чийзкейк с ягоди
Чийзкейк с шоколад
Нестандартен чийзкейк
И една видео рецепта за шоколадов чийзкейк: