Десертът носи името на Шарл Суан, един от героите на Марсел Пруст, а рецептата е избрана от австралийския писател Джон Бакстър, за да допълни мадлените в менюто на книгата "Съвършената вечеря".
Необходими продукти:
225 г маскарпоне
225 г заквасена сметана
225 г цедено кисело мляко
1 лимон
3 с. л. пудра захар
6 маслени бисквити
2 ч. ч. пресни малини, боровинки или други дребни сезонни плодове
мента за гарниране
Начин на приготвяне:
Разбъркват се заедно маскарпонето, сметаната, цеденото мляко, захарта, сокът и фино настърганата кора на лимона.
На дъното на чаши за вино се натрошава по 1 бисквита. Отгоре се сипват горските плодове на слой от 2 см. Кремът се разпределя и се гарнира отгоре с пресни плодове и стрък мента.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Блини с маскарпоне горски плодове
Лесен десерт – маскарпоне с къпини
Лесна домашна бисквитена торта