Необходими продукти:
диня - 1 кг почистена
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
нишесте - 1 - 1 и 1/3 ч.ч. царевично
ядки - за гарниране или др.
сметана 250 мл сладкарска
Начин на приготвяне:
Пюрирайте почистената диня. Претрийте всичко през сито - трябва да се получи около 4 и 1/2 чаши сок от диня.
Смесете динения сок със захарта и сложете съда на котлона да се загрее. Преди това пресейте царевичното нишесте отгоре при непрекъснато разбиване с телена бъркалка.
Бъркайте до около 2 минути, след като заври или просто, докато леко се сгъсти. Прехвърлете пудинга в чашки или десертни купички. Сложете го в хладилник, докато стегне.
Разбийте сметаната и гарнирайте отгоре обилно във всяка чаша. По желание може да поднесете с малко настърган шоколад или натрошени ядки. Парченца захаросан джинджифил също биха подхождали много добре.
Сходни рецепти:
Лимонов пудинг
Топъл козуначен пудинг с прясно сирене
Хлебен пудинг
Шоколадов пудинг с банани
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!