Необходими продукти за 1 чийзкейк:
за блата:
150 г обикновени бисквити
100 г краве масло
2 с. л. захар
за крема:
500 г крем сирене
200 г подсладено кондензирано мляко
1 капсула лимонова есенция
1 пакетче желатин
за топинга:
500 г праскови
3 с. л. захар
1–2 с. л. нишесте
1/2 ч. л. канела
1/8 ч. л. индийско орехче
1/8 ч. л. джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се слагат в блендер, поръсват се със захарта и се смилат на трохи. Постепенно се налива разтопеното масло, като продължава да се мели. Основата на форма с диаметър 24 см се покрива с алуминиево фолио. Отгоре се разпределя бисквитената смес, като се притиска добре така, че и по стените на формата да се получи ръб.
2. Желатинът се залива със студена вода (5 с. л. вода на 1 с. л. желатин), оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня.
3. Крем сиренето и кондензираното мляко се смесват и се разбиват. Полученият крем се ароматизира с лимоновата есенция и в него се налива желатинът, като се разбърква.
4. Бисквитеният блат се покрива равномерно с крема и десертът се оставя в хладилник, за да се стегне.
5. Прасковите се нарязват на парчета, слагат се в малка тенджера, поръсват се със захарта и се ароматизират с джинджифила, индийското орехче и канелата. Загряват се за 1–2 минути и се добавя разтвореното във вода нишесте.
6. Когато топингът се уплътни, се дръпва от огъня, оставя се да се охлади и се нанася върху стегналия чийзкейк. Пръстенът на формата се маха, десертът се нарязва и се сервира.
Други рецепти за чийзкейк:
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!