Печени плодове с винен сос

Печени плодове с винен сос

Печени плодове с винен сос
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Десерт за тези, които търсят нови превъплъщения на традиционния ошаф. Тук плодовете са пресни, а ароматите им са подсилени с локум, портокалова кора, фъстъчено олио. И вино, за разкош. Десертът е много подходящ за празничната трапеза на Васильовден.

Необходими продукти за 4 порции:

2 червени ябълки
2 круши
1 дюля
1 пакет розов локум, нарязан на парченца
4 с. л. стафиди
1 с. л. настъргана кора от портокал
1 с. л. фъстъчено масло
6 с. л. кафява захар
2 с. л. мед
100 мл червено вино
2 с. л. портокалов сок

Начин на приготвяне:

Ябълките, крушите и дюлята се почистват и се нарязват на парчета. Подреждат се в топлоустойчиви купички и се поръсват с локума и стафидите.

Слагат се да се карамелизират леко олиото, захарта и медът. Добавят се виното и портокаловият сок.

Сиропът се оставя да се редуцира и сгъсти. Разпределя се в купичките.

Плодовете се покриват с фолио и се слагат да се пекат на 200°С около 15 мин. Запичат се още 5 мин. без фолио, за да се зачервят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти