Необходими продукти:
4 яйца
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица грис
1 пакетче ванилия
конфитюр или сладко по ваш избор
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците до пухкав крем заедно със захарта. Прибавяме смесените брашно, грис и ванилия. Разбиваме белтъците на сняг и прибавяме щипка сол, след което постепенно добавяме и жълтъчния крем.
Изсипваме пандишпановата смес в подходяща тава, дъното на която предварително сте застлали с хартия за печене.
Печем блата във фурна до златисто, а когато е готов – внимателно отстраняваме хартията. Веднага намазваме блата с избрания конфитюр или сладко.
По желание може да поръсим десерта и с едро нарязани орехи. Завиваме сладкиша на руло, а накрая го поръсваме с пудра захар.
Пандишпаново руло с конфитюр
Време е да бъдем изкушени
19142