Необходими продукти (за 4-5 порции):
500 мл неподсладена течна сметана
150 г захар
2 супени лъжици течен шоколад
1/2 шушулка ванилия
1 пакетче желатин
лешници за украса
Начин на приготвяне:
Кипваме сметаната, захарта и разполовената шушулка ванилия. Накисваме желатина в няколко супени лъжици вода и изчакваме да набъбне. Разтваряме набъбналия желатин на водна баня, докато стане течен.
Отместваме сметаната от котлона, отстраняваме шушулката ванилия и добавяме течния шоколад. Разбъркваме, докато сместа се хомогенизира и я оставяме да се охлади. След това прибавяме разтворения желатин към сметаната и разсипваме панакотата в подходящи купички. Поставяме ги в хладилник и изчакваме няколко часа, за да стегне десертът.
Преди поднасяне, потапяме дъното на всяка купичка за кратко в гореща вода. Обръщаме купичките върху десертна чиния и украсяваме панакотата с течен шоколад и лешници.
Панакота с течен шоколад
Няма такъв десерт
20745