Пай с ягоди

Да се възползваме от сезона на ароматните плодове

Пай с ягоди
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 1 час и 20 минути

Необходими продукти за 8 порции:

за тестото:
3 ч. ч. брашно
8 с. л. прясно мляко
2/3 ч. ч. олио
1 ч. л. сол

за плънката:
800 г ягоди
1 1/4 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. канела

за намазване:
2 с. л. захар
1 с. л. краве масло
1 с. л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Продуктите за тестото се смесват и се замесва тесто. Разделя се на 2 топки и всяка се разточва между два листа пергаментова хартия, на тънка кора (за да не се залепи за плота). Желателно е плотът да бъде навлажнен, за да не се хлъзга хартията.
2. Ягодите се почистват и се разполовяват. Смесват се с останалите продукти за плънката и се разбъркват внимателно.
3. Едната кора се слага на дъното на форма за тарт с диаметър 26 см, като тестото трябва да излиза от съда.

4. Отгоре се изсипва плънката и след това се покрива с другото тесто. Двете кори се залепват една за друга, като се притискат с лъжица.
5. В средата на горната кора се прави отвор, за да излиза парата при печенето.
6. Намазва се със смесените мляко и разтопено масло и се поръсва със захарта. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 50 минути. Ако ръбовете започнат да прегарят, се завива с алуминиево фолио. Когато паят е готов, се изважда от фурната и се оставя да престои един час, за да се охлади. После се нарязва и се поднася.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти