Необходими продукти:
3 яйца
2 ч.ч. захар
125 гр. масло
1 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
половин лимон
и3-4 ябълки или друг плод по избор. Може да ги замените с круши или праскови, например.
Начин на приготвяне:
Започваме с нарязването и обелването на ябълките. Хубаво е да ги изчистите от семките и да ги нарежете на тънки парченца. Тук идва и ролята на лимона. Изстискваме сока върху нарязаните ябълки, за да не потъмняват и ги оставяме настрана.
Продължаваме с приготвянето на блата. Добавяме трите яйца, захарта и брашното в купа и разбъркваме докато се получи хомогенна смес. След това оставяме и тестото настрана и за захващаме с карамела.
За целта взимаме тавичката, в която после ще изпечем сладкиша, слагаме я на котлона, добавяме маслото и едната чаша захар. Бъркаме непрестанно докато захарта се разтопи напълно и потъмнее. След това махаме тавичката от котлона и нареждаме парченцата ябълки в нея.
Продължаваме с добавянето на тестото и след това пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем, докато златиста коричка на блата. Следващата стъпка е да обърнем сладкиша, като е по-добре да изчакаме малко да поизстине преди това.
Последната стъпка е да добавим малко вода в тавичката и да разтворим останалият полепен карамел от нея, като по този начин приготвяме сиропа, с който ще залеем сладкиша. Остава ни само да го залеем и нашият вкусен обърнат сладкиш е готов!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: