Продукти за крема:
6 пакетчета крема сирене
200 г захар
1 ванилия
4 яйца
Продукти за основата:
2 пакета чаени бисквити
100 г меко масло
1 буркан сладко от боровинки (или друго сладко по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса.
Изсипете бисквитите и мекото масло в блендер и пасирайте, докато получите трохи. Изсипете ги във форма за кекс със свалящ се ринг и хубаво заравнете и притиснете на дъното.
Разбийте с миксер крема сиренето, заедно със захарта и ванилията. Чукнете яйцата и разбийте всичко до гладкост. Налейте крема върху бисквитената основа и изпечете чийзкейка за 25 минути. По принцип чийзкейкът е готов, когато краищата са стегнали, а средата леко мърда, при разклащане на съда.
Ако ви се стори, че не е готов, печете още няколко минути. Намажете го с боровинковото сладко, изчакайте да изстине и го охладете за няколко часа в хладилник.