Необходими продукти за 4 порции:
50 г маково семе
100 мл бяло вино
2 яйца
15 г желатин
200 г бял шоколадов кувертюр
500 мл животинска сметана
За соса:
200 г малини (5–6 се отделят за украса)
1–2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
1. Маковото семе се сварява във виното, докато течността се изпари.
2. Яйцата се разбиват в купа, поставят се на водна баня на огъня и се бъркат, докато станат на крем. След това се оттеглят от огъня и се смесват с предварително накиснатия в студена вода и разтопен на водна баня желатин.
3. Към тази смес се добавя разтопеният шоколад, охлажда се и се смесва с предварително разбитата сметана.
4. Поднася се със соса, приготвен от смлените със захарта малини, и се гарнира с пресни. По желание се украсява с кошничка от шоколад.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!