Необходими продукти:
130 г бял шоколад
2 бр. листа желатин
сок от 1 лайм
85 г цедено кисело мляко с ниска масленост
1 яйце
1 жълтък
35 г захар
250 г бита сметана
Начин на приготвяне:
Разтапяме шоколада на водна баня. Изцеждаме сока от 1 лайм и го слагаме леко да заври. Потапяме желатина в студена вода, докато омекне, изстискваме го и го разтваряме в топлия сок от лайм.
Имайте предвид, че желатинът трябва да е напълно разтворен преди следващата му употреба. Разбиваме на пяна яйцето и жълтъка зедно със захарта на водна баня, махаме ги от котлона и доразбиваме хомогенната смес с миксер.
Добавяме разтопения шоколад, желатина със сока от лайм и цеденото кисело мляко. Ако се налага, ползваме миксер на ниска скорост.
Разбиваме и сметаната и я прибавяме на два, три пъти към останалата смес, като разбъркваме с подходяща лъжица. Покриваме крема със стреч фолио и го оставяме да стегне в хладилника поне 3 часа. Гарнираме готовия мус с плодове по избор.
Мус от бял шоколад
С Edna дума - фантазия
10994