Необходими продукти:
фини точени кори за баница
домашно ягодово сладко
веган натурален шоколад
олио шарлан
ядково прясно мляко (най-добре соево)
Начин на приготвяне:
Намажете тава с мазнина (шарлан, олио или разтопено кокосово масло), започнете да редите корите в тавата, най-добре слагайте корите накъсани и "рошави".
След първата 1/3 от корите изсипете едно бурканче с домашно сладко по ваш избор. После пак сложете кори (още 1/3 част от тях).
Върху тези кори поръсете обилно с пласт веган шоколад за готвене (или по ваш избор, подходящ за печене). Върху шоколада сложете последната 1/3 от накъсаните кори. Последната част кори може да я оставите цяла, за да стане гладка баницата.
Нарежете я на квадрати или ромбове (по ваш вкус) и я полейте пак с мазнина. Изпечете я, докато придобие силно кехлибарен цвят.
Още докато е гореща, я залейте с подсладено с тръстикова захар ядково мляко, смесено с малко ромова есенция и ванилов екстракт. Сложете толкова мляко, колкото отговаря на вашия вкус.
Корите поглъщат млякото сравнително бързо. По желание може да сложите и ядки между корите или да направите баницата изцяло само с много шоколад като плънка (без сладкото).
* Умишлено не споменаваме количеството на продуктите, за да сложите грамаж по ваш вкус и преценка.
Млечна баница
С ягодово сладко и шоколад
17413