Необходими продукти (за 6 порции):
600 г кисело мляко
100 г пудра захар
3 белтъка
15 г желатин
2 пакетчета ванилия
1 супена лъжица какао
няколко резена праскови от компот
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг. Желатина разтваряме в 50 мл студена вода и го оставяме да набъбне.
През това време разбъркваме киселото мляко със захарта и ванилията и добавяме белтъчния сняг, като с леки движения хомогенизираме сместа. Загряваме желатина за няколко секунди в микровълнова фурна, за да се втечни и го прибавяме към млечната смес. Отделяме няколко супени лъжици от нея и я оцветяваме с какаото.
На дъното на подходящи чашки или купички поставяме по няколко парченца от обелените и нарязани на кубчета праскови от компот. Разпределяме в чашите млечната смес. Отгоре изсипваме по малко от какаовата смес и по няколко парченца праскови.
Остава да стегнем крема за два часа в хладилник.
Млечен мус
Къде ми е десертът
21325