Необходими продукти за мъфините:
115 г меко масло
130 г захар
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилия
200 г брашно
1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
60 мл прясно мляко
Необходими продукти за крема:
250 г рикота (може да я заменим с фина, безсолна извара)
200 г заквасена сметана
1 лимон
1 кафеена чаша пудра захар
200 г плодове за декорация
Начин на приготвяне на мъфините:
Разбиваме маслото и захарта до получаване на кремообразна смес. Добавяме яйцата едно по едно заедно с ванилията. След това миксираме брашното, бакпулвера, солта и хубаво ги пресяваме.
Докато прибавяме брашното, разбъркваме останалите продукти с дървена лъжица и успоредно сипваме по-малко от млякото.
Не бъркайте дълго, за да не се получат прекалено пухкави кексчета. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути в хартиени формички за мъфини.
Начин на приготвяне на крема:
Смесваме всички продукти за крема, а при нужда добавяме още захар. Разрязваме мъфините на три равни дискчета, като поставяме по една супена лъжица от крема върху всяко от тях, а после ги слепваме по аналогия на блатовете за торта. Оставяме десерта в хладилник за половин час.
Мини тортички
За тяхна основа ще ни послужат добре познатите нa всички нас мъфини
18809