Необходими продукти
За блата:
3 яйца
3 супени лъжица вода
150 г брашно
100 г захар
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет (не се плашете, не се усеща, така става пухкав блат)
бакпулвер
За крема:
маскарпоне и ягодово сладко в отношение 1:1
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се водата и постепенно брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се слагат олиoто и оцетът. Разбива се до хомогенна смес. Пече се в тава в предварително загрята на 220 градуса фурна с обдухване.
От дадените количества се получава един блат. Ако искате да правите "нормална" торта, трябва да изпечете няколко. Ако искате обаче да направите няколко малки тортички, с помощта на ринг може да изрежете блата на мини блатове.
По желание напоявате блатовете с малко кондензирано мляко преди да нанесете крема. Сглобете отделните слоеве в същите рингове. Оставяте тортичките да пренощуват в хладилник и после ги украсявате както пожелаете - със сметана и пресни плодове, или ги консумирате директно.